Keresés ebben a blogban

2017. július 30., vasárnap

Augusztus 2.

Terv: vonattal Bingenbe majd vissza Koblenzbe kerékpárral a Rajna mentén

Az első pár nap munkásan telt, azaz ébresztőóra és hosszú biciklizések. Utólag írom, négy nap alatt 330 km-t tekertünk le biciklivel. Először  reggel kilencre a főpályaudvarra mentünk, Rheinland-Pfalz Tickettel öt főnek 44 €-ért egész nap lehet a nem IC-jellegű vonatokat használni és a kerékpárokért sem kell külön fizetni. Ez a legolcsóbb vonatozási lehetőség most nekünk. Elmentünk tehát a kb. 60 km-re, a Rajna partján fekvő Bingenbe, hogy onnan visszabiciklizve fedezzük fel a középső rajnai szakaszt, Z. szerint ez a legszebb rész, ő már járt itt korábban. A sok szép kisvárosból Bacharach-t kell mindenképpen kiemelni, a favázas házaival. Ahogy később a Mosel mentén, itt is végig minden a szőlőtermesztésről és a borról szól, ennek megfelelően a középkori házak feliratai is életvidámságról és sok munkáról tanúskodnak. Ami még szembetűnő a Rajna ezen szakaszán, az a sok-sok vár, várkastély, őrtorony a völgy két oldalán. Sok-sok vámot beszedtek annak idején ezen az útvonalon, kellett hozzá sok figyelőtorony. Útközben elhaladtunk a híres Loreley szikla alatt is.

Kerékpár a vonaton

Indulás Bingenből

Bacharach házai



Ebéd egy imbiszben

Már Koblenz közelében, egy kis faluban


Az időjárás a biciklizős napok mindegyikén ideális volt (míg otthon hőségriadó 35 fok felett), azaz 22-26 fok, napos-felhős, többnyire dél-nyugati hátszéllel.
Visszaérve Koblenzbe, délután öt után találkoztunk Ritával és Alfréddal, akik a közeli Kölnből jöttek le, hogy eltöltsünk együtt egy közös estét. Felmentünk a libegővel a szemközti erődbe (onnan megmutattunk nekik a fentről is látható autónkat és a sátrat), majd az óvárosban együtt vacsoráztunk.
Útközben




A Loreley-szikla, szemben vele kemping


Újra Koblenzben, a felvonó alsó állomása



Ehrenstein erőd




A nap bácsija a pizzéria olasz pincére, elsütötte az Ungarn – ungern szóviccet (Was, seid ihr ungern hier? – Mi, nem szívesen vagytok itt?), a nap nénije megint csak kajával kapcsolatos, a biciklizés közben egy büfében (Imbiss) a kiszolgálónő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése